Page 16 - GlutenFRI 0121
P. 16
KOSTHOLD
Brødskivevafler med
kikerter og havregryn
Sunne, proteinrike og fiberrike vafler uten
sukker, som er supre brødskiveerstattere.
Server de gjerne med ost og skinke eller laks,
avocado og rømme.
Ca. 10 vaffelplater
Ingredienser
1 liten boks kokte kikerter (ca 175 g)
3 egg
2 dl glutenfrie havregryn/hirseflak
½ dl maismel/potetmel/glutenfritt mel
2 ts bakepulver
½ ts salt
Tips: 4 dl kefir eller kulturmelk
½ dl rapsolje
krydder etter ønske, f.eks. gurkemeie for fin gulfarge
eller oregano for pizza-smak.
Hell røren over i en mugge.
Da blir det enklere å helle
røren over i vaffeljernet. Slik gjør du
1. Mos kikertene i en foodprosessor.
2. Ha de resterende ingrediensene oppi food-
prosessoren og kjør til alt blir most
og godt blandet.
Foto: Lise Friis Pedersen
3. La røren svelle ca. 30 min før du steker vaflene.
Synes du det er vanskelig å få 3l god pizza?
Da vil vi anbefale Chef Dinos mel 3l pizza og brød!
500g kr 49.-
3 kg kr 240.-
#SVL SBCBUULPEFO /$'
Glutenfrie produkter
PH GÆ SBCBUU J OFUUCVUJLLFO (ZMEJH VU BQSJM
WWW.GLUNOT.NO
16 Nr. 1/ 2021