Page 18 - GlutenFRI 0121
P. 18
Årets glutenfrie produsent 2020
Juryens begrunnelse:
Elda Bakeri tildeles prisen for
Årets glutenfrie produsent for sitt
omfattende sortiment av gode,
glutenfrie bakevarer, og deres møy-
sommelige arbeid for videreutvikling
og distribusjon av dette!
Elda Bakeri tilbyr et stort spekter
av smakfulle bakevarer, og jobber
kontinuerlig med utvikling av både
Elda Bakeri: er opptatt av å tilby produkter som
eksisterende og nye produkter. De
savnes i butikkene. Produktene
– Glutenfritt skal smake like godt som vanlig bakverk! fra Elda Bakeri har en omfattende
distribusjon, som er stadig økende.
Det er svært positivt at de jobber for
Det er Helge Hansens mantra. Han startet Det har heldigvis skjedd en 100 % tilgjengelighet for kundene! En
bakeriet i 1998 under navnet Gjestalveien rivende utvikling av både utvalg
Conditori, og har i en årrekke sørget for og kvalitet på glutenfrie bakevarer stor honnør til Elda Bakeri for deres
gode glutenfrie bakevarer fra sitt utsalg i siden den gang. Elda har jevnt og fremragende innsats for tilbud, kva-
litet og spredning av gode, glutenfrie
Sandnes. trutt utviklet nye produkter, og da produkter!
– For oss betyr det utrolig mye å få ofte basert på ønsker og tilbake-
denne prisen, da vi brenner for å kunne meldinger fra kunder. Familiebe-
levere gode glutenfrie varer. Det å produ- driften fortsetter med sønnene og
sere glutenfritt av den kvaliteten vi ønsker svigerdatter som er involvert i driften.
å levere, krever meget høyt fokus over Endring av navnet til Elda Bakeri i 2018 forteller salgs- og markedsansvarlig hos
lang tid og mye arbeid, sier gründer Helge ble gjennomført i forbindelse med over- Elda Bakeri, Mattias Skoglund.
Hansen. gang til nytt og større bakeri i Sandnes. Da – Når vi får en slik pris blir det på en
Engasjementet for glutenfri bakst star- kunne produksjonen økes betraktelig, og måte lønn for alt strevet vi har lagt ned,
tet da begge sønnene til Helge fikk glu- Eldas glutenfrie bakevarer selges nå over og en bekreftelse på at det vi gjør er bra.
tenintoleranse, og tilbudet som fantes store deler av landet. Det siste året har Vi er veldig rørt og takknemlige, sier Helge
den gang var ikke mye å rope hurra for. Elda også lansert sitt eget glutenfrie mel, og resten av den hardtarbeidende gjengen
De glutenfrie brødskivene smulte så fælt som har fått gode tilbakemeldinger fra de i Elda bakeri.
at sønnen Thorbjørn nærmest måtte spise som baker glutenfritt hjemme. Og snart
skivene i matboksen med skje. kommer de også med glutenfri panering, Hjemmeside: eldabakeri.no
18 Nr. 1/ 2021