Page 23 - GlutenFRI 0121
P. 23

KOSEMAT










                                         Nå skal vi
                                   kose oss














                                       Uansett vær og føreforhold ute, er det viktig
                                   å nyte tilværelsen inne! Her er noen gode oppskrifter
                                                  med høy kosefaktor!

                                              ✎ Oppskrifter og     Hanne Buxrud/Sentralen AS




               Kyllingsalat med rosmarinkrutonger



               4 porsjoner                      Krutonger
               2 store kyllingbryst eller 4 små  4 skiver focaccia
               salt og pepper                   4 ss olivenolje
               4 hjertesalat                    en god klype flaksalt
               50 g parmesan                    en liten neve hakket, frisk rosmarin
               Dressing                         1.  Forvarm ovn til 200 °C og legg et bakepapir på stekebrettet.
               0,5 dl tahini                    2.  Krydre og stek kyllingbrystene til knapt gjennomstekt og legg til side dekket av folie
               0,5 dl sitronsaft                  slik at de kan hvile og bli gjennomstekt på ettervarmen.
               1 hvitløksfedd, revet            3.  Skjær focacciaen i skiver, så i diagonale staver. Ha dem på bakebrettet og drypp over
               3 ss olivenolje                    raust med olivenolje og en god klype flaksalt. Dryss over rosmarin og bland godt med
               1 ss yoghurt naturell              hendene. Bak i ovnen til brødstavene er gylne.
               40 g revet parmesan              4. Lag dressingen ved å blande alt i en liten blender eller med stavmikser. Sett til side.
               0,5 dl vann                      5.  Del hjertesalaten i tynne båter på langs. Legg på fat.
               1 klype salt                     6. Del kyllingbrystene i skiver og legg på salaten. Fordel over krutonger, litt av dressingen
               0,25 ts kajennepepper              og et dryss av revet parmesan og nykvernet pepper.








               Focaccia                         1.  Slik gjør du: Bland kesam, vann og olje og varm væsken til fingervarm 37 °C.
               3 dl kesam                       2.  Løs opp gjæren i væsken og visp i fiberhusken.
               2 ½ dl vann                      3.  Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, bruk helst kjøkkenmaskin.
               ½ dl olivenolje                  4. Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 35 cm og trykk utover.
               25 g gjær                        5.  La deigen heve tildekket i ca. 30 min
               2 ts fiberhusk                   6. Lag «fingerhull» i deigen og drypp over olivenolje, flaksalt og hakket rosmarin.
               1 ts sukker                      7.  Stek midt i ovnen ved 220 °C i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.
               ½ ts salt
               250 g Semper Mix (e.l. glutenfritt mel)
               200 g TORO Fri Lys melblanding (e.l. glutenfritt mel)

               Topping
               Litt olivenolje, noen klyper flaksalt og hakket, frisk rosmarin                                   ⏩


                                                                                                     glutenFRI  23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28