Page 23 - GlutenFRI 0121
P. 23
KOSEMAT
Nå skal vi
kose oss
Uansett vær og føreforhold ute, er det viktig
å nyte tilværelsen inne! Her er noen gode oppskrifter
med høy kosefaktor!
✎ Oppskrifter og Hanne Buxrud/Sentralen AS
Kyllingsalat med rosmarinkrutonger
4 porsjoner Krutonger
2 store kyllingbryst eller 4 små 4 skiver focaccia
salt og pepper 4 ss olivenolje
4 hjertesalat en god klype flaksalt
50 g parmesan en liten neve hakket, frisk rosmarin
Dressing 1. Forvarm ovn til 200 °C og legg et bakepapir på stekebrettet.
0,5 dl tahini 2. Krydre og stek kyllingbrystene til knapt gjennomstekt og legg til side dekket av folie
0,5 dl sitronsaft slik at de kan hvile og bli gjennomstekt på ettervarmen.
1 hvitløksfedd, revet 3. Skjær focacciaen i skiver, så i diagonale staver. Ha dem på bakebrettet og drypp over
3 ss olivenolje raust med olivenolje og en god klype flaksalt. Dryss over rosmarin og bland godt med
1 ss yoghurt naturell hendene. Bak i ovnen til brødstavene er gylne.
40 g revet parmesan 4. Lag dressingen ved å blande alt i en liten blender eller med stavmikser. Sett til side.
0,5 dl vann 5. Del hjertesalaten i tynne båter på langs. Legg på fat.
1 klype salt 6. Del kyllingbrystene i skiver og legg på salaten. Fordel over krutonger, litt av dressingen
0,25 ts kajennepepper og et dryss av revet parmesan og nykvernet pepper.
Focaccia 1. Slik gjør du: Bland kesam, vann og olje og varm væsken til fingervarm 37 °C.
3 dl kesam 2. Løs opp gjæren i væsken og visp i fiberhusken.
2 ½ dl vann 3. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, bruk helst kjøkkenmaskin.
½ dl olivenolje 4. Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 35 cm og trykk utover.
25 g gjær 5. La deigen heve tildekket i ca. 30 min
2 ts fiberhusk 6. Lag «fingerhull» i deigen og drypp over olivenolje, flaksalt og hakket rosmarin.
1 ts sukker 7. Stek midt i ovnen ved 220 °C i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.
½ ts salt
250 g Semper Mix (e.l. glutenfritt mel)
200 g TORO Fri Lys melblanding (e.l. glutenfritt mel)
Topping
Litt olivenolje, noen klyper flaksalt og hakket, frisk rosmarin ⏩
glutenFRI 23