Page 26 - GlutenFRI 0121
P. 26

Babka

                                                                          med sjokolade



                                                                          1 ss tørrgjær
                                                                          50 g sukker
                                                                          450 g Semper white flour mix (e.l. glutenfritt mel)
                                                                           0,5 ts salt
                                                                          2 dl melk
                                                                          2 egg
                                                                          60 g meierismør, smeltet og avkjølt

                                                                          Sjokoladefyll
                                                                          100 g sjokolade
                                                                          100 g meierismør, i terninger
                                                                          50 g melis
                                                                          3 ss kakaonibs

                                                                          Sukkerglaze
                                                                          1 dl vann
                                                                          80 g sukker

                                                                          1.  Varm opp melken til fingervarm, hell i en bakebolle
                                                                            og ha i gjær og sukker. La stå 10 minutter.
                                                                          2.  Bland inn egg og smeltet smør. Bruk gjerne en
                                                                            eltemaskin, tilsett mel og salt og elt til godt blandet.
                                                                            Legg deigen i en oljet bolle, dekk til med plastfolie og
                                                                            sett til heving i en god time. Legg den så i kjøleskapet
                                                                            i minimum 15 minutter.
                                                                          3.  Lag sjokoladefyllet. Smelt sjokolade i vannbad
                                                                            og tilsett smøret. Rør inn melis og sett til side.
                                                                          4. Legg deigen på benken. Strekk og fold den litt, gjerne
                                                                            med litt ekstra mel hvis det trengs. Kjevle til rektangel,
                                                                            ca. 0,5 cm tykk. Før deigen er ferdig kjevlet ut, kan du
                                                                            løfte den over på et bakepapir. Fordel sjokoladefyllet
                                                                            nesten over hele, la det være igjen ca. 2 cm mot
                                                                            kantene. Dryss over mesteparten av kakaonibsen,
                                                                            men la det være igjen noe til toppen.
                                                                          5.  Rull fra kortsiden, til en sylinder. Legg sylinderen med
                                                                            skjøten ned og del hele pølsa på langs. Legg de to
                                                                            lange halvdelene slik at de ligger med kuttsiden opp,
                                                                            og flett dem i hverandre. Klem litt på hver ende til
                                                                            slutt og dytt dem litt under brødet. Press så brødet
                                                                            litt sammen, slik at det blir litt kortere.
                                                                          6. Legg et bakepapir i en brødform og løft brødet oppi.
                                                                            Dekk med oljet plastfolie og etterhev i 50-60 minutter.
                                                                          7.  Forvarm ovn til 190 °C. Bak midt i ovnen
                                                                            i ca. 25 minutter.
                                                                          8. Mens brødet steker kan du lage sukkerglaze.
                                                                            Kok opp vann og sukker og la koke til sukkeret er
                                                                            oppløst. Sett til avkjøling.
                                                                          9. Ta ut kaken, hell over all sukkerlaken og dryss over
                                                                            resten av kakaonibsen. Sett til avkjøling på rist
                                                                            i 10 minutter før du løfter babkaen ut av formen.
















         26   Nr. 1/ 2021
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31