Page 26 - GlutenFRI 0121
P. 26
Babka
med sjokolade
1 ss tørrgjær
50 g sukker
450 g Semper white flour mix (e.l. glutenfritt mel)
0,5 ts salt
2 dl melk
2 egg
60 g meierismør, smeltet og avkjølt
Sjokoladefyll
100 g sjokolade
100 g meierismør, i terninger
50 g melis
3 ss kakaonibs
Sukkerglaze
1 dl vann
80 g sukker
1. Varm opp melken til fingervarm, hell i en bakebolle
og ha i gjær og sukker. La stå 10 minutter.
2. Bland inn egg og smeltet smør. Bruk gjerne en
eltemaskin, tilsett mel og salt og elt til godt blandet.
Legg deigen i en oljet bolle, dekk til med plastfolie og
sett til heving i en god time. Legg den så i kjøleskapet
i minimum 15 minutter.
3. Lag sjokoladefyllet. Smelt sjokolade i vannbad
og tilsett smøret. Rør inn melis og sett til side.
4. Legg deigen på benken. Strekk og fold den litt, gjerne
med litt ekstra mel hvis det trengs. Kjevle til rektangel,
ca. 0,5 cm tykk. Før deigen er ferdig kjevlet ut, kan du
løfte den over på et bakepapir. Fordel sjokoladefyllet
nesten over hele, la det være igjen ca. 2 cm mot
kantene. Dryss over mesteparten av kakaonibsen,
men la det være igjen noe til toppen.
5. Rull fra kortsiden, til en sylinder. Legg sylinderen med
skjøten ned og del hele pølsa på langs. Legg de to
lange halvdelene slik at de ligger med kuttsiden opp,
og flett dem i hverandre. Klem litt på hver ende til
slutt og dytt dem litt under brødet. Press så brødet
litt sammen, slik at det blir litt kortere.
6. Legg et bakepapir i en brødform og løft brødet oppi.
Dekk med oljet plastfolie og etterhev i 50-60 minutter.
7. Forvarm ovn til 190 °C. Bak midt i ovnen
i ca. 25 minutter.
8. Mens brødet steker kan du lage sukkerglaze.
Kok opp vann og sukker og la koke til sukkeret er
oppløst. Sett til avkjøling.
9. Ta ut kaken, hell over all sukkerlaken og dryss over
resten av kakaonibsen. Sett til avkjøling på rist
i 10 minutter før du løfter babkaen ut av formen.
26 Nr. 1/ 2021