Page 25 - GlutenFRI 0121
P. 25

KOSEMA
                                                                                                          MATT
                                                               Pasta med reker,

                                                               dill og sitron




                                                               4 porsjoner
                                                               1 kg reker
                                                               1 løk
                                                               2 fedd hvitløk
                                                               2 ss olivenolje
                                                               0,5 dl kremfløte
                                                               1 sitron
                                                               400 g tagliatelle eller annen båndspagetti
                                                               2 potter dill
                                                               100 g sukkererter
                                                               1.  Rens rekene og ta vare på skallet.Legg rekene til side.
                                                               2.  Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte sammen med olivenolje.
                                                                 La det surre på middels varme noen minutter. Ha i rekeskallet,
                                                                 sett opp varmen litt og la det surre mens du rører, i 3-4 minutter.
                                                               3.  Hell på vann, til det akkurat dekker. La putre i 30 minutter. Sil av og ha
                                                                 kraften tilbake i gryta. Kok inn til 2-3 dl. Hell i fløte. Kok opp og sett til side.
                                                               4. Kok pasta til akkurat al dente.
                                                               5.  Sett kraften på platen igjen, smak til med sitron,
                                                                 ha i pasta og gi et raskt oppkok.
                                                               6. Hakk dill og ha det i pastaen sammen med rekene.
                                                                 Snitt sukkerertene og dryss på toppen. Server!






          Ferske vårruller

          med biff



          4 porsjoner
          400 g ytre- eller indrefilet av okse
          1 pk risnudler/ vermicelli
          0,5 agurk
          2 gulrøtter
          urter, som mynte og koriander eller evt.thaibasilikum
          noen blader sprø salat
          1 pk rispapir

          Nuoc Cham, dippsaus
          2 lime
          2 ss brunt sukker
          4 ss Fish sauce
          4 hvitløksfedd
          1 chili
          1.  Stek biffen slik du ønsker den. Legg til side og la den hvile.
          2.  Tilbered risnudlene etter anvisning på pakken. Sett til side.
          3.  Skrell og del grønnsakene i tynne staver og riv salaten i mindre biter.
          4.  Ha en stor bolle med lunkent vann stående ved siden av deg på benken    Tips:
            sammen med en plastfjøl. Dypp rispapir i vannet i ca. 15 sekunder.
            De myknes opp mer underveis så legg papiret på fjøla og legg på litt av
            hver av alle ingrediensene nesten øverst på papiret og nedover.   En annen god dipp til friske vårruller, er en mer mektig variant med
            Brett opp fra nedsiden og rull litt før du bretter inn hver av sidene og    peanøttsmør, ingefær, hvitløk, chili, glutenfri hoisinsaus (fra Wild Fire
            til slutt brett over fra oversiden. Det er mange måter å gjøre dette på    Foods), glutenfri soyasaus, sesamolje og eventuelt litt vann.
            så har du en egen måte, så bruk den.               Vil du ha mer friskhet i vårrullene, er staver av mango supergodt.
          5.  Dipp: Press lime i en liten bolle, finhakk chili og ha den i sammen med    Vil ikke ha kjøtt? Prøv med reker!
            resten av ingrediensene. Rør til sukkeret er oppløst.                                                ⏩



                                                                                                     glutenFRI  25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30