Page 27 - GlutenFRI 0121
P. 27
KOSEMAT
Hasselnøttkake
med appelsin
1 appelsin
225 g meierismør, kaldt
225 brunt sukker
3 gulrøtter, finrevet
3 egg
150 g hasselnøtter
300 g Semper white flour mix (e.l. glutenfritt mel)
2 ts bakepulver
Topping
200 g appelsinmarmelade
½ dl appelsinjuice
½ dl vann
100 g hasselnøtter
1. Ha hele appelsinen med skall i en kjele, dekk med
vann og småkok på lav varme i 45 minutter.
Ta ut og avkjøl.
2. Forvarm ovn til 180 °C.
3. Legg hasselnøttene på et brett og bak i noen
minutter. Ta ut og legg i et rent kjøkkenhåndkle
og pakk inn. Gni nøttene godt sammen slik at
skallet faller av. Det gjør ikke noe at noen fortsatt er
med skall når du har gnidd et par minutter.
4. Ta av 150 g nøtter og kjør til nøttemel i en
kjøkkenmaskin med kniv.
5. Legg bakepapir i en springform, ca. 22-23 cm,
og smør kantene.
6. Del appelsinen og fjern eventuelle steiner.
Mos hele appelsinen med skall i en kjøkkenmaskin.
7. Kjør appelsinmosen i kjøkkenmaskin sammen med
smør, sukker og finrevet gulrot. Ha i eggene, ett om
gangen, til godt blandet. Tilsett nøttemel og bland.
8. Hell i en bolle, sikt inn mel og bakepulver. Vend inn.
Tips: 9. Hell røren i formen og bak i 50-60 minutter midt i
ovnen ved 180 °C. Avkjøl kaken 10 minutter før
du setter den på rist.
Server gjerne kaken 10. Varm opp marmelade, juice og vann på lav varme.
med en frisk krem, som Sil av og ha tilbake i kjelen. Tilsett resten av nøttene
f. eks. vaniljekesam. i marmeladen, hakk gjerne noen av dem grovt.
Hell marmeladen over kaken.
glutenFRI 27