Page 27 - GlutenFRI 0121
P. 27

KOSEMAT






























                                                                           Hasselnøttkake

                                                                           med appelsin



                                                                           1 appelsin
                                                                           225 g meierismør, kaldt
                                                                           225 brunt sukker
                                                                           3 gulrøtter, finrevet
                                                                           3 egg
                                                                           150 g hasselnøtter
                                                                           300 g Semper white flour mix (e.l. glutenfritt mel)
                                                                           2 ts bakepulver

                                                                           Topping
                                                                           200 g appelsinmarmelade
                                                                           ½ dl appelsinjuice
                                                                           ½ dl vann
                                                                           100 g hasselnøtter
                                                                           1.  Ha hele appelsinen med skall i en kjele, dekk med
                                                                             vann og småkok på lav varme i 45 minutter.
                                                                             Ta ut og avkjøl.
                                                                           2.  Forvarm ovn til 180 °C.
                                                                           3.  Legg hasselnøttene på et brett og bak i noen
                                                                             minutter. Ta ut og legg i et rent kjøkkenhåndkle
                                                                             og pakk inn. Gni nøttene godt sammen slik at
                                                                             skallet faller av. Det gjør ikke noe at noen fortsatt er
                                                                             med skall når du har gnidd et par minutter.
                                                                           4. Ta av 150 g nøtter og kjør til nøttemel i en
                                                                             kjøkkenmaskin med kniv.
                                                                           5.  Legg bakepapir i en springform, ca. 22-23 cm,
                                                                             og smør kantene.
                                                                           6. Del appelsinen og fjern eventuelle steiner.
                                                                             Mos hele appelsinen med skall i en kjøkkenmaskin.
                                                                           7.  Kjør appelsinmosen i kjøkkenmaskin sammen med
                                                                             smør, sukker og finrevet gulrot. Ha i eggene, ett om
                                                                             gangen, til godt blandet. Tilsett nøttemel og bland.
                                                                           8. Hell i en bolle, sikt inn mel og bakepulver. Vend inn.
                                                      Tips:                9. Hell røren i formen og bak i 50-60 minutter midt i
                                                                             ovnen ved 180 °C. Avkjøl kaken 10 minutter før
                                                                             du setter den på rist.
                                                      Server gjerne kaken   10. Varm opp marmelade, juice og vann på lav varme.
                                                      med en frisk krem, som     Sil av og ha tilbake i kjelen. Tilsett resten av nøttene
                                                      f. eks. vaniljekesam.    i marmeladen, hakk gjerne noen av dem grovt.
                                                                             Hell marmeladen over kaken.

                                                                                                     glutenFRI  27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32