Page 24 - GlutenFRI 0121
P. 24
Burger med
syltet rødløk,
stekt sopp,
bacon og aioli
4 porsjoner
Burgerbrød
4 dl vann
1,5 ss tørrgjær
1 ts sukker
350 g Semper white flour mix
50 g Semper high fibre mix
2 ss fiberhusk
en klype salt
2 ss olivenolje
sesamfrø
Burger
400 g karbonadedeig
salt & pepper
Syltet rødløk
½ dl hvitvin- eller eplecidereddik
2 dl vann
½ dl sukker
1 laurbærblad
4 hele pepperkorn
litt salt
1 stor rødløk, delt i ringer
Aioli
1 egg
1 ss Dijonsennep
1 ts finhakket hvitløk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
3 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
sitronsaft
100 g sjampinjong
salatblader
1. Burgerbrød: Bland vann, sukker og gjær og la det stå på banken i ca. 15 minutter, til det skummer litt i bollen.
2. Bland inn mel, fiberhusk og salt og rør godt med en stor skje til alt er blandet. Ha i olje og bland godt.
Dekk med plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted i 45-60 minutter.
3. Del deigen i 6-8 biter og rull mellom hendene, gjerne med litt olje i hendene hvis det trengs. Legg på bakebrett,
klem litt ned og la etterheve på et varmt og lunt sted eller i stekeovnen på 40 °C i 20-30 minutter.
4. Varm opp ovnen til 220 °C, dusj bollene med vann, dryss over sesamfrø og stek bollene i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
5. Syltet rødløk: Kok opp eddik, sukker, laurbærblad, pepperkorn og ½ ts salt i en stor kjele, til sukkeret er løst opp. Ha i løk og la
den ligge rett under kokepunktet, til den blir lysere i fargen, i ca. 1 minutt. Ta kjelen vekk fra platen og avkjøl helt.
6. Aioli: Ha egg, sennep, eddik, finhakket hvitløk, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller rett og slett bruk en stavmikser.
La maskinen gå på medium hastighet, spe med olje i en tynn stråle til tykk konsistens. Smak til med mer salt og pepper og litt sitronsaft
7. Del soppen i skiver og stek i litt smør, olje, salt og pepper. Legg til side.
8. Ha karbonadedeigen i en bolle sammen med salt og pepper. Bland med hendene og form til 4 burgere. Stek burgerne slik du liker dem.
9. Monter burgerne med aioli, salat, burger, stekt sopp og syltet rødløk. Et dryss med friske urter, som f. eks timian eller basilikum, er bare deilig!
Har du en god tomatisert chilisaus, passer denne utmerket.
24 Nr. 1/ 2021