Page 6 - GlutenFRI 0121
P. 6
SORGEN: – Når jeg er veldig
opptatt med ting, særlig kanskje
med ting Ida ikke var så tett
involvert i, går det greiere,
forklarer Nils-Ingar. Foto: Privat.
pizza glutenfri pizza allerede da han var bare irriterende. Hallo! Hvem ønsker seg – Nei? Er det noen som gjør det? Jeg har
ung. Sammen med vennene valfartet han cøliaki? Og jeg leste om en kokk som var så aldri jukset, hvorfor skulle jeg det? Jeg blir
til pizzakjeden, for at Nils-Ingar skulle sinna fordi folk sa de ikke tålte gluten. Så jo dårlig av det. Det er det jo ikke verdt.
kunne spise det samme som vennegjen- satte restauranten i gang med sine forbe- Jeg har gått på en og annen smell, men
gen. Det ble en del pizza, for å si det sånn. redelser til gjesten skulle komme for at de det skjer sjelden, for jeg er nok veldig
Han er fortsatt glad i pizza. Når vi snak- skulle få en god opplevelse og en glutenfri streng.
ker om gode glutenfrie spisesteder i Oslo, meny. Men når gjesten kom, sa de: Det går – Hvordan arter det seg om du er uheldig?
hvor han bor, kommer to pizzasteder han bra med litt gluten, altså... Greit med litt!!! – Det er de vanlige greiene, tror jeg, som
ofte har hentet take away pizza på nå i Han jobber seg opp i stemmeleie. mageplager. Om jeg får i meg mye, får jeg
koronatiden opp, nemlig Lofthus samvir- – Jeg har brukt cøliakien ganske mye på feber og føler meg uvel.
kelag og Grefsenkollen. jobb. Gluten er jo et komisk ord. Og cøliaki Både som komiker og som skiløper er
– Veldig, veldig god, glutenfri pizza, Nils-Ingar mye på farten, og han opplever
skryter han. at det å spise glutenfritt er vanskeligere
på reise enn når han er hjemme.
JÅLE-CØLIAKI Jeg har hard core cøliaki - og så har – Ja, det tror jeg mange kan skrive under
du de som har “jåle-cøliaki”.
Samtalen dreier seg videre inn på det på. Det er ikke alltid lett å finne noe som
enkelte medier har kalt en motediett: De er lettvint og glutenfritt på turné. Og fly-
som spiser glutenfritt uten at de egentlig plasser! Særlig i utlandet. De er ofte elen-
må gjøre det. høres litt stakkarslig og blodfattig ut. Kan- dige. Jeg har spist mye poser med nøtte-
– Ohhh. Dette har jeg et ambivalent for- skje det er derfor jeg har trent så mye og blanding! Men jeg har alltid med niste på
hold til og det er noe jeg har brukt ganske blitt i så god form, for å motbevise det… turer – og mat til alle reiser, særlig uten-
mye som komiker. Her har du meg: Jeg har undrer han. lands – god müsli og tørrvarer.
hard core cøliaki – og så har du de som har Når han nå drar til Italia er det med kof-
jåle-cøliaki. Det er sååå irriterende, støn- GLUTENJUKS ferten full av glutenfri mat, selv om han
ner han. Mange foreldre opplever at barn og ung- mener Italia er et av de beste landene i
– Ja, altså ambivalent forhold fordi det dom jukser med det glutenfrie kostholdet, Europa når det gjelder glutenfri kost – og
har jo også en fordel – at, fordi når mange spiser gluten, selv om de vet de ikke skal. mye bedre enn Frankrike.
etterspør glutenfritt, får man et større – Jukset du i oppveksten? – Når jeg er i Oslo er jeg mye på Baker
marked for glutenfri mat. Men det er ellers Han blir overrasket. Hansen, så det er et tips. De har mye gode
6 Nr. 1/ 2021