Page 47 - GlutenFRI 0121
P. 47
KOSTHOLD
Glutenfrie pannekaker med teff
En oppskrift på glutenfri røre til pannekaker eller lapper. Du kan selv velge hvor grove de skal være.
Ca. 8 pannekaker eller 10 lapper
3 dl Jytte Håndtverksmjøl Fibra og teff
3 egg
1/2 ts salt
5 dl melk (kan halvblandes med yoghurt) eller alternativt laktosefrie produkter
3 ss matolje eller smør Nistepakkebrød med teff
Litt sukker eller vaniljesukker om du ønsker søte pannekaker.
Slik gjør du: Sunt og godt brød til nistepakken. Oppskriften gir 1
1. Bland alle ingredienser. brød i 1,5 liters form
2. La røren svelle i ca. 10 minutter.
3. Stek i middels varm stekepanne. ½ pk gjær
Server gjerne med rømme og friske blåbær. 5 dl lunkent vann
125 g bokhveteflak
Kilde: holmen-crisp.no. Foto: Silje Feiring 1 ss fiberhusk
1 dl linfrø eller chiafrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ss lys sirup
½ dl rapsolje
100 g Jytte Teff
150 g Schär Fiberbakst
Slik gjør du:
1. Rør gjæren ut i vannet.
2. Bland alle ingrediensene godt, bruk gjerne en
kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
3. Deigen forheves i bakebollen ca. 30 minutter
før den has over i formen.
4. Etterhev deigen ca. 30 minutter i brødformen.
Strø gjerne sesamfrø på toppen.
5. Stekes nederst i ovnen på 200 grader
ca. 50 minutter.
Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen
Foto: Vilde Rommetveit
glutenFRI 47