Page 47 - GlutenFRI 0121
P. 47

KOSTHOLD


































          Glutenfrie pannekaker med teff


          En oppskrift på glutenfri røre til pannekaker eller lapper. Du kan selv velge hvor grove de skal være.

          Ca. 8 pannekaker eller 10 lapper
          3 dl Jytte Håndtverksmjøl Fibra og teff
          3 egg
          1/2 ts salt
          5 dl melk (kan halvblandes med yoghurt) eller alternativt laktosefrie produkter
          3 ss matolje eller smør                                            Nistepakkebrød med teff
          Litt sukker eller vaniljesukker om du ønsker søte pannekaker.

          Slik gjør du:                                                      Sunt og godt brød til nistepakken. Oppskriften gir 1
          1.  Bland alle ingredienser.                                       brød i 1,5 liters form
          2.  La røren svelle i ca. 10 minutter.
          3.  Stek i middels varm stekepanne.                                ½ pk gjær
          Server gjerne med rømme og friske blåbær.                          5 dl lunkent vann
                                                                             125 g bokhveteflak
          Kilde: holmen-crisp.no. Foto: Silje Feiring                        1 ss fiberhusk
                                                                             1 dl linfrø eller chiafrø
                                                                             1 dl sesamfrø
                                                                             1 dl solsikkekjerner
                                                                             1 dl gresskarkjerner
                                                                             2 ss lys sirup
                                                                             ½ dl rapsolje
                                                                             100 g Jytte Teff
                                                                             150 g Schär Fiberbakst


                                                                             Slik gjør du:
                                                                             1.  Rør gjæren ut i vannet.
                                                                             2.  Bland alle ingrediensene godt, bruk gjerne en
                                                                               kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
                                                                             3.  Deigen forheves i bakebollen ca. 30 minutter
                                                                               før den has over i formen.
                                                                             4. Etterhev deigen ca. 30 minutter i brødformen.
                                                                               Strø gjerne sesamfrø på toppen.
                                                                             5.  Stekes nederst i ovnen på 200 grader
                                                                               ca. 50 minutter.

                                                                             Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen
                                                                             Foto: Vilde Rommetveit


                                                                                                     glutenFRI  47
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52